Grijze Roodbloeiers

Peultjes Grijze RoodbloeiersPeultjes Grijze RoodbloeiersPeultjes Grijze Roodbloeiers

Nederlandse naam: Peultjes “Grijze Roodbloeiers”

Latijnse naam: Pisum sativum

Smaak: Een heerlijk-kruidige zoete smaak.

Gebruik: Grijze Roodbloeiende Peultjes zijn een soort uit de uitgebreide Vlinderbloemigen-familie : Pisum sativum geheten. De mooie bloemen van deze soort Peultjes zijn niet wit, zoals bij alle andere Groene Peulen-soorten, maar opvallend rood tot rood-paars, zoals hun naam ook aangeeft.  De helder-groene, mooi-platte, vrij grote maar toch malse en knapperige Peultjes hebben een heerlijk-kruidige zoete smaak, en zijn van een dun grijs ‘waasje’ voorzien. Ze hebben dus in alle opzichten een goede naaam ! De peulvrucht, zowel de schil als de mini-erwtjes wordt in zijn geheel gegeten.(U begrijpt meteen het bekende gezegde :’Het was voor mij een peulen-schilletje’), U hoeft uw eigen ‘boontjes’ dus ook niet te doppen ! Het ras Grijze Roodbloeiers, wat wij hier al ruim 20 jaar kweken, geeft opvallend rechte platte en zeer smakelijke Peultjes, veelzijdig in gebruik om te wokken, blancheren, of heel-kort te stoven, dan blijven ze lekker knapperig. De Peultjes worden bij www. versvancees.nl zeer jong en voorzichtig (met een schaartje) ge-oogst. Tot in de 17e eeuw werden Peulen ge-oogst als ze volgroeid en gedroogd waren en dan (gestampt) als puree gegeten, daarna ontdekte men pas dat de verse Groene Peultjes en Erwten zeer smakelijk zijn

tekst van; http://www.versvancees.nl/product/vergeten-groenten/peultjes-grijze-roodbloeiers-vergeten-groenten/