Queen Anne’s Lace

Queen Anne’s Lace

Queen Anne's Lace
Queen Anne’s Lace
Queen Anne's Lace
Queen Anne’s Lace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Queen Anne’s kant verdiende zijn gewone naam uit een legende die vertelt van koningin Anne van Engeland (1665-1714) en stak haar vinger en een druppel bloed dat op een witte kant was geland, ze was naaien. Van de wortelfamilie is Queen Anne’s kant een tweetalig, ook bekend als wilde wortel. Vroege Europeërs kweken Koningin Anne’s kant, en de Romeinen aten het als een groente. Amerikaanse kolonisten kozen de taproots, soms in wijn als een traktatie. Interessant genoeg is het kantje van Queen Anne hoog in suiker (tweede alleen bij de biet onder wortelgroenten) en soms werd het gebruikt onder de Ieren, de Hindoes en de Joden om puddingen en andere voedingsmiddelen te nuttigen.

tekst van; http://www.ediblewildfood.com/queen-annes-lace.aspx